Unge og økonomi

Unge og økonomi behøver ikke at være et mismatch

Der er rigtig mange fordomme forbundet med unge mennesker og de valg, som de træffer her i livet. De ”voksne” og ældre ser ofte ned på de unge mennesker og deres valg. Om det er ubevidst eller bevidst er sådan set lige meget, men det er bare sådan, at der er mange, der ser ned på dem. Dette skal man dog ikke gøre, for de kan godt træffe nogle gode og fornuftige valg. Problemet er bare, at det tit viser sig, at unge træffer nogle uheldige beslutninger en gang imellem, og at det kan have vidtrækkende konsekvenser for deres videre liv. Dette er virkelig ærgerligt, og derfor er det godt, hvis de også kan finde støtte fra nogle voksne, som kan rådgive dem. Når det for eksempel kommer til unge og økonomi, så kan det være en rigtig god idé, at man som forælder eller familiemedlem holder lidt øje med, hvad der foregår.

Penge er noget, som vi alle skal bruge, men når man er ung, så er det ikke altid, at man lige har blik for, at der altså kommer en masse faste udgifter senere hen i livet. Så er det altså også, at man lige skal holde lidt igen som ung og lade være med at bruge alle ens penge. Det er en rigtig god idé og en god investering i fremtiden, hvis man vælger at spare lidt op. Men unge og økonomi behøver overhovedet ikke at være et mismatch. Unge kan sagtens få lov til at være unge, mens de er det, og så kan de samtidigt også sagtens komme videre fra ungdommen med lidt penge i lommen. Det handler blot om, at man er en god rollemodel for dem og lærer dem noget om, hvad det er for nogle vilkår, som de kommer til at møde på et senere tidspunkt.

Få styr på økonomien

Desværre viser det sig, at der er rigtig mange unge, der ender med at få økonomiske vanskeligheder på et eller andet tidspunkt. De bruger simpelthen flere penge, end de tjener, og det hænger absolut ikke sammen. Men det kan sagtens lade sig gøre at få styr på økonomien, inden man går hen og forværrer den endnu mere efter ungdommen. Når man er ung er det alligevel begrænset, hvor mange dumheder man har kunnet nå at lave, og derfor er det også vigtigt, at man får fortalt, at der er håb forude, men det kræver, at man tænker sig om. Hvis der er problemer, så handler det om at finde ud af nogle gode og holdbare løsninger.

Det kan i nogle tilfælde godt vise sig at være en god idé, hvis man samler alt det, som man skylder, i en pulje, som kunne være i et lån. Det er nemmer at håndtere, og så har man styr på det. Man kan også få forhandlet det til en god og favorabel rente, som man sagtens leve med, selv om man er ung. Der findes lidt forskellige løsninger, men det er bare ufatteligt vigtigt, at man ikke bare fortsætter ad samme sti, som man har gjort, for så er det altså, at hammeren falder på et eller andet tidspunkt. Og så er det, at man står med rigtig store problemer, ja måske større end man har kapacitet til at håndtere. Få styr på økonomien med det samme, jo før desto bedre. Hvis man har brug for hjælp til det, så kan man altid få fat i nogle rådgivere, som kan hjælpe dig godt videre.

Unge og økonomi kan sagtens matche

Nu er det jo sådan, at man skal prøve forskellige ting, mens man er ung. Sådan har alle jo haft det, og det er helt naturligt. Men det er faktisk også sådan, at unge og økonomi godt kan matche rigtig godt. Der er flere rigtig fornuftige og sparsomme unge, end man umiddelbart tror. Det er faktisk flertallet, som godt kan administrere det. De bruger selvfølgelig lidt penge en gang imellem, men det skal de. Så længe det er noget, som de har styr på og kan håndtere og kontrollere, så er det altså i orden. Det er et led i processen omkring, at de skal blive uafhængige af mor og far, og det er en rigtig sund og god proces, som de skal igennem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *