Rejse til Skotland

Tag ud under åben himmel under en bilferie til Skotland

Nogle gange er det godt at tænke lidt uden for boksen og tage på en anderledes ferie, end man ellers ville gøre. Rigtig mange danskere foretrækker enten at tage på en kort storbyferie eller en ferie til et lækkert turistresort med strand og all inclusive.

Men nogle gange opstår de bedste oplevelser, når man tør at prøve noget nyt. Mulighederne for at tage på en anderledes ferieform er mange, men noget af det skønneste er at komme væk fra menneskemylder og turistfælder og ud i den skønne natur.

Tag til Skotland

Og hvorfor ikke udnytte de fantastiske muligheder, der er næsten lige ved siden af os, og udnytte de mange gode tilbud, som Storbritannien har til os? Alle landene, der hører under denne betegnelse, er fantastiske. Men hvis man ønsker storslået natur, venlige mennesker og fred og ro, så skal man rejse til Skotland.

Skotland er de grønne vidder, de vild højdedrag og de truende kysters land. Her finder man både marsker, søhøjland, små bjerge og smukke stenformationer. Derudover har Skotland en lang og stolt historie, og der er rigeligt med smukke kirker, historiske slotte og gravmonumenter at besøge.

En lejet bil giver større frihed

En god idé, hvis man vil rejse rundt i Skotland, er at leje en bil. Skotland er et stort land, og naturen breder sig til alle sider. Derfor er det helt klart det fedeste, hvis man selv har friheden til at køre rundt og bestemme tempoet. På den måde kan man stå ud og kigge, når man vil.

Et godt tip kunne være at starte i Edinburgh, Skotlands hovedstad. I denne smukke by kan man starte med et par dage, og derefter kan man leje en bil og køre ud, af sted på eventyr.

Destinationstip: Isle of Skye

Isle of Skye er en af Skotlands mest berømmede destinationer, og med god grund. På denne magisk smukke ø får man alt det, som kendetegner den skotske natur; højt til himlen, svimlende bakkedrag, susende vind og rå klippefremspring og ikke mindst vandet, der omringer øen til alle sider.

Isle of Skye er er populært turistmål, men den er på ingen måde overrendt eller turistet på den dårlige måde. Tværtimod er denne ø et kig ind i det, der føles som det oprindelige Skotland. Duntulm Castle, Kilt Rock og Trotternish er gode pejlemærker til steder, som bare skal besøges her.

Spot Loch Ness uhyret

Dette er en sand klassiker, når man besøger Skotland. Desværre er dette smukke søområde mere berømmet for det potentielle uhyre, der lever under vandoverfladen, end så meget andet. Søen og de omkringliggende bakker danner en smuk ramme, men der er ikke meget mere at lave ved Loch Ness end at spejde efter fabeldyr.

Til gengæld er turen fra Edinburgh til Loch Ness utrolig smuk, så har man en bil er det helt klart en fin slutdestination. På vejen dertil kører man gennem det vidunderlige skotske højland, og man får rigeligt med gamle kirker og ruiner at se.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *