Solscreens kan både give solafskærmning og mørklægning

Når en virksomhed flytter ind i nye lokaler skal der gerne være nogle lækre features, som kan bruges til at imponere både kunder og ansatte. En nem detalje, der giver et flot og stilrent resultat er montering af solscreens på ydersiden af bygningen.

”Hvad er en solscreen lige?”, tænker du måske. Svaret kræver en lille forklaring. En solscreen er en slags dug, som placeres i en beholder ovenover vinduet. Via en lille motor i beholderen kan man via en fjernstyret betjening aktivere motoren, så dugen rulles ned foran vinduet. Denne dug dækker så for solens skarpe stråler, så man ikke bliver forstyrret.

Solscreens er smarte at få monteret af flere grunde. For det første tillader de den enkelte at bestemme, hvor meget sol der skal ind. De kan også monteres med nogle systemer, der kontrollerer samtlige solscreens på en bygning, hvilket kan være en fordel, hvis bygningens udseende er vigtigt for en. Det ser nemlig lidt pænere ud, når alle solscreens står i samme indstilling.

screens

Skal der lukkes helt af for solen?

Til virksomheder med et mødelokale eller præsentationslokale er det en lækker feature at kunne lukke helt af for lyset, når der fremlægges noget på eksempelvis en projektor. Her kan solscreens være særdeles effektive, da de også fås med duge, der har mørklægningskvaliteter. Når de rulles ned bliver der med andre ord lukket af for alt sollys, så der bliver et overvældende mørke.

Solscreens til mørklægning er så smarte, at deres mørklægningsgrad kan justeres alt efter valget af materiale og farve. Skal lokalet have en komplet mørklægning, er en sort dug svaret, men hvis der gerne må komme en smule lys ind, findes der også duge i andre farver, som ikke har så markant en mørklægningsgrad.

Både stråler og varme holdes ude

Dugene til solscreens er udviklede i nogle helt specielle materialer, der både lukker af for solens lysstråler samt varmen derfra. Nogle af de førende producenter af udendørs solafskærmning, såsom danske Blendex, leverer således produkter, som kan holde op til 80 % af varmen fra solstrålerne ude.

Det er både noget, der er rart for medarbejdere på et kontor og elregningen, når solen bager ind på de varme forårs- og sommerdage. Som de fleste nok har oplevet, kan solens stråler i den grad skrue op for temperaturen inden døre, hvilket på lang sigt koster mange penge, når airconditionanlægget skal køre på fuld skrue. Det problem er en saga blot, hvis der monteres solscreens af højeste kvalitet under konstruktionen af bygningen.

Hvis dugene er i lyse farver, er det også muligt at lade lidt lys komme ind, mens det naturligvis ikke er et krav, at dugen rulles hele vejen ned.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *