Mange muligheder for at finde et godt opholdssted for unge

Det er slet ikke unaturligt at kende et ungt menneske, som skal bo på et opholdssted.

Der kan være rigtig mange forskellige grunde til, at det er denne løsning der vælges. Typisk vil det være fordi, at der er så mange problemer omkring den unge, at han eller hun ikke længere kan bo i hjemmet. Disse problemer kan være af forskellig karakter, og der er aldrig to unge på et opholdssted, som har den samme historie. For de fleste gælder det dog, at de har været misbrugere eller kriminelle. Misbrug kan både være alkoholmisbrug eller misbrug af diverse stoffet. Kriminaliteten kan have stået på i kortere eller længere tid, men det vil typisk have en alvorlig karakter. Det kan være svært for et ungt menneske at komme ud af enten misbrug eller kriminalitet, hvis man først har fået en omgangskreds, som er i det miljø. Det kan derfor kræve luftforandring og et ophold på et godt opholdssted for unge, som er i samme situation. Det kan måske blive vejen ud af problemerne, og til en ny og lysere fremtid.

glade unge

Et opholdssted for unge kan gøre en forskel

For mange af de unge, som ikke kan bo hjemme, gør det en kæmpe stor forskel, at opholde sig med andre unge, som er i samme situation. Det er godt for dem, at kunne tale sammen og dele deres erfaringer. På denne måde vil de også blive en stor støtte for hinanden i vejen ud af de problemer, som de måtte have. Det er også vigtigt, at et sådan opholdssted for unge befinder sig i andre omgivelser end dem, som de unge er vant til. Det er vigtigt, at de er langt væk fra de problematiske miljøer, som har dannet ramme omkring deres misbrug eller kriminalitet. Udover dette, vil det også være en fordel, at opholdsstedet ligger i dejlige naturomgivelser. Det giver nemlig gode muligheder for, at beskæftige sig med forskellige udendørs aktiviteter. Det er ofte meget populært at fordybe sig i eksempelvis friluftsliv. Her vil man bruge tid på at opholde sig i naturen. Det kan eksempelvis ske ved at fiske eller sejle i kano. Aktiviteterne vil ofte være bestemt af, hvad de tilmeldte beboere ønsker at beskæftige sig med. Der er altså rig mulighed for, at sætte eget præg på aktiviteter som beboer på et opholdssted for unge.

Vigtigt med god kontakt til de pårørende på et opholdssted for unge

Hvis du har en pårørende, som er havnet på et opholdssted for unge, ved du også, hvor vigtigt det er, med god kontakt pædagog og pårørende i mellem. Det er helt afgørende, at man som pårørende har tillid til de pædagoger, som dagligt arbejder med den beboer, som du kender. Det er også vigtigt for beboeren, at han eller hun føler, at der er en god kontakt og dialog imellem de forskellige autoriter, og at de er enige om, hvad der kan hjælpe den unge. Det vil selvfølgelig være muligt at besøge sin pårørende efter aftale.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *