Ikke råd til en advokat – få gratis retshjælp i stedet

Vi ser det i film og serier i fjernsynet. Folk kommer op og toppes over et eller andet problem, og eneste mulighed man har for at få problemet løst, det er at gå i retten. Eller i hvert fald at kontakte en advokat. For mange af os danskere, er det det tætteste vi kommer på noget som helst juridisk herhjemme. Langt de fleste går gennem et helt liv, uden at komme i en situation, hvor den eneste mulighed man har er at kontakte en advokat. Langt de fleste. Det vil altså sige, at ikke alle er lige heldige. Oftest er det store firmaer som benytter sig af advokater, og de har lommen fuld af penge, så for dem er det intet problem. Det er langt mere bekosteligt for almindelige danskere, hvis de skal kontakte en advokat. Alle har nemlig godt hørt om timelønnen som advokater tager, og det er ikke en pris man har lyst til at betale. Men kan det virkelig passe, at man skal ende med at bøje sig i støvet for sin modpart, bare fordi man ikke har penge til en advokat? Nej, det skal et ved den søde grød ikke. Mange er nemlig klar over dette problem, og det er således muligt at finde gratis retshjælp rundt omkring i landet.

retten

Jurastuderende hjælper gerne til

Tit og ofte er meget af det gratis arbejde man kan få hovedsagligt fra jurastuderende. Naturligvis ikke nye jurastuderende, men nogle som er på deres sidste år. De vil naturligvis vide hvad de snakker om, og det er altså en win-win for begge parter. Man selv får gratis retshjælp, og de studerende får muligheden for at smage lidt på det virkelige liv som advokat. Bare det at få talt med en kommende jurist kan nemlig give en et rigtig godt indblik i, hvorvidt man overhovedet har en sag eller ej. På den måde kan man efterfølgende afgøre, om det er pengene værd at betale for en advokat til at tage sagen til retten, hvis det måtte komme så vidt. Har man en god sag er det dog sjældent det gør det, og så vil det gratis retshjælp altså have været nok.

Søg på nettet efter stedet med gratis retshjælp

Er man i tvivl om, hvorhenne man finder den hjælp, så er det altså bare at søge på nettet. Det er ikke fordi det er nogle hemmelige organisationer som gemmer sig nede under husene i København. Det er ganske frit tilgængeligt på internettet, hvorhenne de forskellige befinder sig henne. Det vil også være muligt at finde et telefonnummer at ringe til. På den måde slipper man altså for at tage hele vejen ud og besøge dem, hvis man nu har en travl kalender. Et opkald i telefonen kan nemlig også sagtens gøre det. Det kan nemlig også være at man er helt på vildspor mht. om der i virkeligheden skal bruges en advokat. Er man på vildspor, vil man også blive guidet rigtigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 thoughts on “Ikke råd til en advokat – få gratis retshjælp i stedet

 1. Jeg har et spørgsmål omkring forpagtning af forsamlingshus med klausul.
  Jeg har forpagtet i eget private navn og er det nok for at komme ud over de nævnte
  klausuler at benytte mit firma navn med cvr. hvis jeg vil forpagte et andet sted ?
  /T

  1. Hej Tomm,

   Vi er desværre ikke selv advokater, men må henvise til enten en advokat eller til gratis retshjælp.