Hvornår har man brug for sexologisk rådgivning

Snak om sex har tidligt været et tabu, som man ikke var interesseret i, at snakke med andre om. Det var noget, som man holdte privat og for sig selv. Tiderne har dog skiftet. I dag er sex ikke længere et tabu, og man kan sagtens snakke med andre om det. Dette er en positiv udvikling, da det kan forbedre sexlivet for et par. Der er dog stadig sammenhænge, hvor det vil være upassende at snakke om sex. Her handler det dog bare om at have helt almindelige situationsfornemmelse og pli. Det skal dog siges, at vi generelt er blevet mere åbensindede. Det er dog ikke altid, at råd og vejledning fra ens venner kan være tilstrækkeligt. Der er i dag heldigvis mange muligheder for at snakke med en, der har en smule mere viden inden for området. Problemerne kan være mange, og du kan snakke med en sexolog om stort set alt. Der er stort set ikke noget, der er for mærkeligt. For mange er der en grænse der skal brydes, når de skal snakke med en sexolog. Specielt hvis man ikke har været vant til, at snakke åbent om ens sexliv.

par

I hvilke sammenhænge anvender man sexologisk vejledning

Vejledning fra en sexolog kan bruges i mange tilfælde. Det kan eksempelvis være, hvis dig og kæresten føler, at jeres sexliv ikke er ligeså godt, som det tidligere har været. Det kan for mange være svært selv, at identificere hvad der er gået galt, og hvorfor det ikke er ligeså godt, som det var en gang. Her vil en sexolog kunne hjælpe med forskellige tiltag, som i kan prøve i soveværelset. I starten vil det måske være en smule grænseoverskridende, men hvis jeres sexolog er dygtig vil i formentlig hurtigt kunne mærke en forskel. Et godt sexliv er i mange tilfælde også kilden til en god hverdag. Der vil dog også være tilfælde, hvor du ikke kan få hjælp af en sexolog. Det kan eksempelvis være i forbindelse med sygdomme, der gør at du ikke kan præsterer seksuelt. Her rådes man til at opsøge en læge, for at få løst ens problemer. Det kan eksempelvis være i forbindelse med oprejsningsproblemer eller impotens. En sexologs løsningsområde er typisk, når det kommer til at pifte sexlivet op.

Der er forskel på kvaliteten af sexologisk rådgivning

Som det er med alt andet, er der også forskel på kvaliteten og kompetencen, som de forskellige sexologer har. Det er sådan, at man ikke behøver nogen uddannelse eller kurser for at kunne kalde sig sexolog. Der kan derfor i princippet være flere hundrede sexologer i bare Lyngby og København. Det er derfor vigtigt, når man skal finde en sexolog, at man bruger lidt tid på, at finde en med nogle kompetencer. Det kan eksempelvis være en relevant uddannelse eller relevante kurser. Det må antages, at jo flere kurser og jo flere uddannelsesforløb en sexolog har, jo mere kompetent må han eller hun også være. Der er dog ingen garantier.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *