Altan

Husk din altan hele året rundt

Mange glemmer deres altaner, når august går på hæld, og efteråret begynde at indfinde sig med faldende temperaturer, regn og rusk i træerne. Også kommer de i tanker om altanen igen, når den første varme forårsprise flyver ind over landet. Men det er ikke godt nok. For en altan skal passes og plejes hele året rundt.

Det gælder både selve altanen, gulvet, glasset som indkapsler den, og de møbler du måtte have til at stå på altanen. Hvis du glemmer dem, kan de hurtigt blive grimme og trælse at bruge. Det samme gælder, hvis du glemmer blomsterne i vindueskarmen eller din cykel. Hvis de ikke får pleje, så kan de ikke udføre deres formål.

Husk at bruge altanen

For at din altan skal føle sig elsket, og du skal elske at bruge den til noget, er du nødt at bruge den hele året rundt. For på den måde står den ikke bare og forfalder og bliver grim fra september til april måned.

For eksempel kan du både i de kolde efterårsmåneder og i de spæde forårsdage sagtens bruge altanen, hvis du bare tager et stort, tykt tæppe og en kop varm kakao med derud. På den måde får du brugt dine møbler på altanen og får samtidig en masse dejlig frisk luft. Og det er altid dejligt og vigtigt med frisk luft hele året rundt.

Det kan også være, at du er typen, der gerne vil have friske krydderurter eller flotte blomster at kigge på. Og hvorfor så ikke bruge din altan til det formål? Planter du krydderurter, som du kan passe og pleje hele året, så er du sikker på at komme ud på altanen og holde øje med, om både den og dine krydderurter har det godt.

Gør den forårs- og efterårsklar

Hvad du også kan gøre, er at gøre din altan klar til den enkelte årstid. Når det begynder at gå mod mørkere tider, kan du sikre træet på din altan og de forskellige elementer mod frost og kulde – og vand ikke mindst. Få det malet og ordnet sådan, at den kan modstå store mængder vand og sne, så den ikke bliver træls at se på, eller at træet rådner i løbet af vinteren.

Når sneen så smelter, så sørg for allerede i de tidlige forårsmåneder at gøre altanen klar til at du rigtig skal bruge den igen. Få malet træet i nogle friske farver og sæt eventuelt et sejl op, som minder om sol og sommer. Det kan også være, at dine havemøbler trænger til en gang maling – eller måske skal du ud og have et helt nyt sæt.

Det vigtigste er, at du har lyst til at gøre noget for, at din altan forbliver lækker året rundt, så du også har lyst til at bruge den. For jo mindre du gør for den, desto mere kan det komme til at koste i renovation, maling og så videre i den sidste ende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *