Penge sikkerhed

Dette kan Business Danmark hjælpe dig med

Hvis du er aktiv på det danske arbejdsmarked, har du med sikkerhed også fået banket ind i hovedet hvor vigtigt det er, at du er medlem af en A-kasse. Et godt bud på en sådan er Business Danmark, der siden 1996 har varetaget en lang række interesser for sine medlemmer i hovedsageligt marketing- og salgsbranchen som både a-kasse og fagforening. Business Danmark er dog ikke en fagforening i klassisk forstand, da den ikke hjælper med at forhandle kontrakter på plads, men til gengæld kan du få hjælp til meget andet uanset om du er i arbejde eller står uden et job på hænderne.

Mange fordele ved at være medlem af en a-kasse

Selvom mange a-kasser og fagforeninger huses under det samme navn, hvilket eksempelvis Business Danmark gør, er tjenesterne du betaler for vidt forskellige. Her kan du blive meget klogere på, hvad du kan bruge din a-kasse til. Først og fremmest er det herfra du får udbetalt dine dagpenge, hvis du pludselig skulle stå uden job. Du er berettiget til dagpenge fra første ledige dag, såfremt du bliver opsagt, men hvis du derimod selv vælger at sige op, vil du modtage tre ugers karantæne fra systemet. Det er typisk også dagpengesystemet langt de fleste tilvælger en a-kasse for, hvortil der månedligt eller på kvartalsbasis indbetales et kontingent for at være medlem.

For kontingentet får du desuden mulighed for at komme videre med et nyt job eller måske i uddannelse. Der tilbydes profilforstærkende kursuser og certificeringer, der er med til at hjælpe dig frem på arbejdsmarkedet. Desuden kan du også deltage i workshops og arrangementer, der blandt andet hjælper dig med at styrke dit CV og dine ansøgninger til potentielle jobs. I a-kassen for du altså en professionel sparringspartner. Se hvad Business Danmark kan gøre for dig.

Husk kørselsfradraget

Mange kender til de fornævnte fordele ved at være medlem af en a-kasse, men der er meget mere at komme efter, som de fleste danskere faktisk slet ikke kender til. Hvis du har over 24 kilometer på arbejde, 12 kilometer hver vej, er du berettiget til at modtage et kørselsfradrag. Måske kender du det bedre under navnet ’befordringsfradrag’. Fradraget trækkes fra din SKAT og der er mange penge at hente. Jo længere du har på job, desto større et fradrag kan du hive i land, men der er også penge at hente fra kørselsfradrag hvis du er arbejdsløs og det kan Business Danmark hjælpe dig med at sætte i stand. Få mere viden om kørselsfradrag her.

I henhold til Business Danmark betaler a-kassen dit kørselsfradrag, såfremt du ed aktivt medlem og i aktivering eller uddannelse. Det gælder eksempelvis virksomhedspraktik, arbejde med løntilskud, opkvalificering som kurser og ekstra aktivering og meget andet. Du kan få helt op til 0,97 skattefrie kroner per kørt kilometer udover de 24 kilometer, der ikke berettiger fradraget.

Hvis du er medlem af Business Danmark, men i tvivl om, hvorvidt du er berettiget til at modtage kørselsfradrag, kan du få rådgivning og sparring i a-kassen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *